SUN’IY INTELLEKT BILAN BOG’LIQ MALAKALARNI O’QUV FANLARIGA TATBIQ QILISH TEXNOLOGIYASI - Axmedov Shavkatbek Baltabayevich,; Kimsanboyeva Ozoda A’zamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bugungi  hayotimizni  axborot  texnologiyalari  hamda  sun’iy intellektsiz  tasavvur  qila  olmaymiz.  Zero,  ulardan  foydalanish  zamon  talabi  desak, mubolag’a  bo’lmaydi.  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  bilan  bog’liq  malakalarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning zamonaviy texnologiyalari va ularni o’quv fanlariga  tatbiq  qilish  borasida  fikr  yuritiladi.  Hozirda  sun’iy  intellekt  asosida algoritmik tafakkur, tanqidiy fikrlash, ma’lumotlar bilan ishlash , raqamli savodxonlik va muammolarni hal qilish ko’nikmalari turli o’quv fanlari (matematika,informatika, tabiiy va ijtimoiy fanlar )mazmuniga tatbiq etilmoqda. Bu quvonarli jarayon chunki, sun’iy intellekt texnologiyalarini ta’lim tizimiga tadbiq etish oqali raqobatbardoshlik, zamonaviy bilim va malakalarga ega shaxsni shakllantirish imkoniyati paydo bo’ladi. Agarda ulardan oqilona foydalanilsa ,albatta.