INGLIZ TILINI O‘QITISHDA ADABIY ASARLARDAN FOYDALANISH - Nizomova Muslima, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ingliz tilini o‘rganish va o‘rgatish jarayonida adabiyotning  ahamiyati,o‘rni,  samaradorligi  ochib  beriladi.  Ingliz  tilini  o‘rgatish davomida an’anaviy usullar: grammatika va lug‘at yodlash bilan bir qatorda adabiy asarlarning afzalliklari ko‘rib chiqiladi.  Bundan tashqari, ingliz tilidagi 4 ta asosiy ko‘nikmalarni:  o‘qish,yozish,eshitish,gapirish kabilarni rivojlantirish bilan bir qatorda madaniy aspektlari tahlil qilinadi.