TA’LIM MUASSASALARIDA TARBIYAVIY ISHLAR ORQALI PEDAGOGIK MUAMMOLARNI BARTARAF ETISH YO`LLARI - MUSTAFOYEVA MOHINUR MURODJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada   ta’lim  muassasalarida tarbiyaviy  ishlar orqali  pedagogik  muammolarni  bartaraf  etish  yo`llari  xaqida  so`z  boradi.  bundan tashqari  tarbiyaviy  ishlarni  tizimli  tashkil  etishning  ahamiyati,  uning  asosiy xususiyatlari  va  yo‘nalishlari  tahlil  qilinadi.  Tarbiyaviy  ishlarning  samaradorligini oshirish  uchun  tizimlilik,  ilmiy  yondashuv,  milliy  va  umuminsoniy  qadriyatlarga asoslanganlik,  shaxsiy  yondashuv  kabi  tamoyillar  muhim  ekanligi  ta’kidlanadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va jamoatchilik bilan hamkorlikning tarbiyaviy jarayondagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi.