TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDA O‘QITUVCHI KASBIY KOMPETENSIYALARINING O‘RNI - Abduvaliyev Zokirjon Mahammattursun o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  ta’lim-tarbiya  jarayonida  o‘qituvchi kasbiy  kompetensiyalarining  mazmuni,  ularning  ta’lim  sifati  va  pedagogik  faoliyat samaradorligiga  ta’siri  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda kompetensiyaviy  yondashuvning  zamonaviy  ta’lim  tizimidagi  o‘rni  asoslab  berilib, o‘qituvchining  pedagogik,  psixologik,  kommunikativ,  axborot-kommunikatsion  va refleksiv kompetensiyalarini rivojlantirish zarurati yoritiladi.