O’TKIR REVMATIK ISITMADA JONES MEZONLARINING AMALIY QO’LLANILISHI. - Turdiyeva Muyassar Ernazorovna,; Jumadullayeva Shoxruza Ozod qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O’tkir  revamatik  isitma-autoimmun  tipdagi  bo’g’imlarning yallig’lanish  kasalligi  shu  bilan  birgalikda  yurak,bosh  miya,teri  zararlanishi  bilan kechuvchi  surunkali  kasallik  hisoblanadi.7-14  yosh  oralig’idagi  bolalarda,  xususan o’g’il  bolalarga  nisbatan  qiz  bolalarda  (nisbiy  moyilligi)  uchrash  ehtimoli  yuqori hisoblanadi.