BOSHLANG'İCH SİNF O'QUVCHİLARİDA MUSTAQİL FİKRLASH KO'NİKMALARİNİ RİVOJLANTİRİSHDA İNNOVATSİON YONDASHUVLARNİNG AHAMİYATİ - Abrayev Sardorbek Turg'unali o'g'li,; Norbo'tayev Xo'shboq Bobonazarovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  mustaqil fikrlash  ko‘nikmalarini  shakllantirish  va  rivojlantirish  masalalari  innovatsion yondashuv  asosida  tahlil  etilgan.  Ta’lim  jarayonida  zamonaviy  pedagogik texnologiyalar,  interfaol  metodlar  va  axborot-kommunikatsiya  vositalaridan foydalanishning  o‘quvchilarning  fikrlash  faolligiga  ta’siri  o‘rganilgan.  Tadqiqot natijalari  innovatsion  yondashuv  asosida  tashkil  etilgan  darslar  o‘quvchilarning mantiqiy,  tanqidiy  va  ijodiy  fikrlash  ko‘nikmalarini  rivojlantirishda  yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatadi.