O’QUV JARAYONIDA UY VAZIFASINING O’RNI VA AHAMIYATI - Bahriddinova Ismigul Omadjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: O‘quv jarayonida uy vazifasining o‘rni va ahamiyati.Uy  vazifasi o‘quv  jarayonining  muhim  tarkibiy  qismi  bo‘lib,  o‘quvchilarning  darsda  olgan bilimlarini mustahkamlash, mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘zini-o‘zi nazorat qilishni shakllantirishga xizmat qiladi. Uyga vazifa berish o‘quvchilarda mas’uliyat hissini oshirib, vaqtni to‘g‘ri taqsimlashga o‘rgatadi. Shuningdek, o‘quv materiali yuzasidan qo‘shimcha izlanish olib borish va mustaqil o‘rganish imkonini beradi. O‘qituvchi tomonidan to‘g‘ri tashkil etilgan uy vazifasi o‘quvchilarning bilim darajasini  oshirishda,  ularda  ijodiy  va  tanqidiy  tafakkurni  rivojlantirishda  muhim ahamiyatga  ega.  Shu  bilan  birga,  uy  vazifasi  ta’lim  jarayonining  samaradorligini ta’minlashda va o‘quvchilarning muvaffaqiyatini oshirishda muhim omil hisoblanadi.