INNOVATSION IQTISODIYOTNI SHAKLLANTIRISHDA INTELLEKTUAL MULKNING AHAMIYATI - Nasirillayeva Nadida Otabek qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  innovatsion  iqtisodiyotni  shakllantirish jarayonida  intellektual  mulkning  tutgan  o‘rni  va  strategik  ahamiyati  ilmiy-nazariy yondashuvlar  asosida  tahlil  qilinadi.  Intellektual  mulk  obyektlarining  innovatsion jarayonlardagi  roli,  ularni  huquqiy  muhofaza  qilish  mexanizmlarining  iqtisodiy samaradorlikka  ta’siri  hamda  rivojlanayotgan  mamlakatlar,  xususan,  O‘zbekiston sharoitida intellektual mulk tizimini takomillashtirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalariga  ko‘ra,  intellektual  mulk  innovatsion  iqtisodiyotda  raqobatbardoshlikni ta’minlovchi asosiy institutsional omillardan biri hisoblanadi.