PEDAGOGIK JARAYONNING QONUNIYATLARI VA TAMOYILLARI. - Nizamova Madina Fayzalla qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  pedagogik  jarayonning  qonuniyatlari  va tamoyillari,  ularning  ta’lim-tarbiya  jarayonidagi  o‘rni  va  ahamiyati  yoritiladi. Pedagogik jarayonning yaxlitlik, uzluksizlik, va maqsadga yo‘naltirilganlik kabi asosiy qonuniyatlari, shuningdek, ilmiylik, tizimlilik, ongli va faol ta’lim, individuallashtirish kabi  tamoyillarining  mazmuni  va  ta’lim  tizimiga  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi. Pedagogik  tamoyillar  o‘qituvchining  ta’lim  faoliyatini  samarali  tashkil  etishiga, o‘quvchilarning  o‘zlashtirish  jarayonini  yaxshilashga  xizmat  qiladi.  Shuningdek, maqolada  pedagogik  qonuniyatlarning  o‘qituvchi  va  o‘quvchi  o‘rtasidagi  o‘zaro munosabatlar,  ta'lim  sifatini  oshirishga  qanday  ta’sir  ko‘rsatishi  ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.