BOLALARDA NAFAS YO‘LLARIDAGI YOT JISMLARNI OLISHDAGI ASORATLAR - Baymuratov Nemat Sadirdenovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bolalarda nafas yo‘llariga yot jismlar tushishi, afsuski, pediatriya amaliyotida  nisbatan  tez-tez  uchrab  turadigan,  favqulodda  tibbiy  yordamni  hamda sohada chuqur bilim va tajribani talab qiladigan holatlardan biridir. Kichik yoshdagi bolalarda  tez-tez  uchraydigan  ushbu  muammoga  sabab  sifatida  ularning kuzatuvchanligi, har bir narsaga qiziqib, uni og‘ziga olib ko‘rishi, atrofdagi narsalarni sezgirlik bilan o‘rgana boshlashi ko‘rsatiladi. Mazkur holatda nafas yo‘llarida har xil jismlar,  masalan,  o‘yinchoq bo‘laklari,  ovqat  mahsulotlari, don, rezina  yoki  plastik qismi, shuningdek, boshqa kichik narsalar qolishi ehtimoli mavjud.