O'ZBEKİSTONDA UY-JOY BOZORİ BOG‘֯LIQ SODIR ETILGAN JİNOİYATLAR VA ULARNİNG OLDİNİ OLİSH CHOTALARI - Xudoyberdiyev Asror Komilovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya O'zbekiston uy-joy bozori 2025-yilda jadal o'sish va barqarorlash bosqichida: savdo hajmi 10.7% ga o'sib, 177,500 ta tranzaktsiya qayd etildi, narxlar esa so'mda 4.9% ga pasaydi. Maqola bozordagi joriy holatni, mintaqaviy farqlarni, ipoteka rolini va  kelajak  prognozlarini  tahlil  qiladi.  Shuningdek,  bozor  bilan  bog'liq  jinoiyatlar (firibgarlik,  aldov)  va  ularning  oldini olish  choralari  ko'rib  chiqiladi. Tahlil  rasmiy statistika va huquqiy choralar asosida amalga oshirilgan bo'lib, bozorni rivojlantirish va xavfsizligini ta'minlash bo'yicha takliflar beriladi.