MAHALLIY IT BOZORINING RAQOBATBARDOSHLIGINI BAHOLASH - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li,; Shokirov Jamshidbek Jo‘shqin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Men  bu  maqolada  mahsulot  va  firmalar  raqobatbardoshligining iqtisodiy mohiyati, uni belgilovchi asosiy omillar hamda ularning bozor mexanizmlari bilan  o‘zaro  bog‘liqligini  tahlil  qilaman.  Raqobatbardoshlik  mahsulot  sifati,  narx darajasi,  ishlab  chiqarish  samaradorligi  va  yetkazib  berish  imkoniyatlari  orqali shakllanishi  asoslab  beriladi.  Shuningdek,  O‘zbekistonda  sog‘lom  raqobat  muhitini yaratishda  davlat  monopoliyasini  qisqartirish,  xususiylashtirish  jarayonlarini chuqurlashtirish  va  innovatsion  faoliyatni  rivojlantirishning  milliy  iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishdagi o‘rni yoritiladi.