AXBOROTLASHTIRISH JARAYONI. TA’LIMNI AXBOROTLASHTIRISH. JAMIYAT VA TA’LIMNI AXBOROTLASHTIRISHNING HUQUQIY- ME’YORIY ASOSLARI - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich,; Ergashboyeva Sarvinoz Qahramon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  mavzu  jamiyat  va  taʼlim  tizimining  raqamli  rivojlanishiga  zamonaviy yondashuvni  yoritadi.  Axborotlashtirish  jarayoni  —  hayotning  barcha  sohalariga AKTni tatbiq etish orqali  samaradorlikni oshirishdir. Taʼlimni axborotlashtirish esa dars jarayonini elektron resurslar, raqamli platformalar va innovatsion texnologiyalar asosida tashkil etib, o‘quvchi va o‘qituvchining imkoniyatlarini kengaytiradi. Mavzuda O‘zbekistonda  raqamli  taʼlimni  qo‘llab-  quvvatlovchi  asosiy  huquqiy-meʼyoriy hujjatlar — “Axborotlashtirish to‘g‘risida”gi Qonun, “Elektron taʼlim” dasturlari va boshqa  normativ  bazaning  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Mazkur  mavzu  raqamli savodxonlik,  axborot  madaniyati  va  zamonaviy  taʼlimning  ustuvor  yo‘nalishlarini anglashga yordam beradi.