ИНСТИТУТ АВТОРИЗОВАННОГО ЭКОНОМИЧЕСКОГО ОПЕРАТОРА ПО СТРАНАМ - Азимов Хумоюн Хамид угли,; Ишмурадов Баходир Суннатович, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  turli  mamlakatlarda  Avtorizatsiyalangan  iqtisodiy  operator (AEO)  institutining  shakllanishi  va  rivojlanishi  tahlil  qilingan.  Xalqaro  tajribalar, Yevropa  Ittifoqi,  AQSh,  Yaponiya,  Xitoy  va  boshqa  davlatlarning  amaliyotlari solishtirilib,  AEO  tizimining  afzalliklari,  xavfsizlik  va  bojxona  ma’murchiligini yengillashtirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, AEO dasturining qo‘llanishi bilan bog‘liq xavf va to‘siqlar ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari AEO institutining global savdo zanjirlarining barqarorligi va shaffofligini ta'minlashdagi muhim strategik ahamiyatini ochib beradi.