O‘SMIRLARDA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISHNING IJTIMOIY - PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Mamadaliyeva Sevara Rustamaliyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O‘smirlik  davri  shaxs  rivojlanishining  eng  murakkab  va mas’uliyatli  bosqichlaridan  biri  bo‘lib,  bu  davrda  bolaning  ruhiy  holati,  ijtimoiy munosabatlari va xulq-atvori keskin o‘zgaradi. Aynan shu davrda o‘smirlar turli salbiy ta’sirlarga tez beriluvchan bo‘lib, noto‘g‘ri muhit, e’tiborsizlik, oilaviy muammolar va psixologik ehtiyojlarning qondirilmasligi natijasida huquqbuzarlik va jinoyatchilikka moyillik paydo bo‘lishi mumkin. Shu sababli o‘smirlar orasida jinoyatchilik holatlarini oldini olishda psixologik yondashuvlar muhim ahamiyat kasb etadi.