ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA IDEONIMLARNING CHOG’ISHTIRMA TADQIQI: FILMONIMLAR ONOMASTIK MAYDON BIRLIGI SIFATIDA - Xujakulova Maryam Xakimjonovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikda ideonimlar  masalasi filmonimlar misolida  tadqiq  etiladi.  Ingliz,  o’zbek  va  rus  tillaridagi  film  nomlari  chog’ishtirma tahlil  qilinib,  ularning  semantik,  struktur  va  funksional  xususiyatlari  aniqlanadi. Tadqiqot  natijalari  filmonimlarning  onomastik  maydonning  mustaqil va  faol  birligi sifatida namoyon bo’lishini hamda milliy-madaniy tafakkurni aks ettirishdagi rolini asoslab beradi.