YOSHLAR MOLIYAVIY QARORLARIGA IJTIMOIY TARMOQLARDAGI AXBOROT OQIMINING TA’SIRI - Eshpulatova Muazzam Barnoyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  tezis  yoshlarning  moliyaviy  qaror  qabul  qilish  jarayoniga  ijtimoiy tarmoqlarda  tarqalayotgan  axborot  oqimining  ta’sirini  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilishga bag‘ishlangan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning jadal rivojlanishi yoshlarning moliyaviy xatti-harakatlarini shakllantirishda muhim omilga aylanmoqda. Kredit olish, jamg‘arma qilish, investitsiya yo‘nalishlarini tanlash kabi muhim  moliyaviy  qarorlar  tobora  ko‘proq  Telegram,  Instagram,  YouTube  kabi platformalarda  tarqatilayotgan  axborotlar  asosida  qabul  qilinmoqda.  Biroq  ushbu axborotlarning sifati va ishonchliligi har doim ham yetarli emas. Shu sababli, ijtimoiy tarmoqlardagi  axborot  oqimining  yoshlar  moliyaviy  qarorlariga  ta’sirini  baholash bugungi kunda dolzarb ilmiy va amaliy masalalardan biri hisoblanadi. Tezisda ushbu jarayonning nazariy asoslari, yoshlarning moliyaviy savodxonligi va iqtisodiy xatti-harakatlari bilan bog‘liqligi yoritib beriladi.