5G VA 6G TEXNOLOGIYALARIDA YANGI SERVIS VA XIZMATLAR IMKONIYATLAR - Maxmudov Isroil Abdullayevich,; Nomonjonov Doniyorbek Xalimjon o’gli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya 5G va 6G texnologiyalari zamonaviy mobil kommunikatsiya tizimlarining eng ilg‘or  avlodi  hisoblanadi.  Ushbu  texnologiyalar  yuqori  tezlik,  past  kechikish,  keng tarmoqli ulanish va yuqori ishonchlilik kabi imkoniyatlarni ta’minlaydi. 5G tarmoqlari sanoat,  transport,  sog‘liqni  saqlash  va  multimedia  sohalarida  yangi  servis  va xizmatlarni yaratishda asosiy rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, 6G texnologiyasi kelajakda sun’iy  intellektga  asoslangan  xizmatlar,  keng  qamrovli  IoT  tizimlari,  virtual  va kengaytirilgan haqiqat (VR/AR) ilovalari, shuningdek, yuqori tezlikli global internet xizmatlarini amalga oshirish imkonini beradi. Ushbu ishda 5G va 6G texnologiyalari tomonidan  taqdim  etiladigan  yangi  servislar,  ularning  afzalliklari,  cheklovlari  va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.