OPTIK TOLANING ASOSIY UZATISH PARAMETRLARI - Xalilov M.M,; Nomonjonov Doniyorbek Xalimjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tezisda optik tolali aloqa tizimlarida axborotni uzatish jarayoniga ta’sir etuvchi  asosiy  uzatish  parametrlari  yoritilgan.  Optik  tolaning  so‘nish  koeffitsienti, dispersiya,  o‘tkazish  qobiliyati,  signal  sifati  va  uzatish  masofasi  kabi  muhim ko‘rsatkichlar  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  ushbu  parametrlarning  zamonaviy telekommunikatsiya  tizimlarida  yuqori  tezlik  va  ishonchli  aloqa  ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.