MOBIL ALOQA TARMOQLARIDA SERVIS XIZMATLARINING TASHKIL ETILISHI - Qodirov Oyatbek Bahodirjon o'g'li,; Maxmudov Isroil Abdullayevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqola  mobil  aloqa  tarmoqlarida  servis  xizmatlarining  tashkil  etilishi masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida foydalanuvchi ehtiyojlarini aniqlash,  resurslar  va  texnologiyalarni  optimal  taqsimlash,  xodimlar  va  texnik xizmatlarni samarali boshqarish kabi jihatlar tizimli tarzda tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki,  xizmat  ko‘rsatish  jarayonining  har  bir  bosqichi  muntazam  monitoring qilinsa,  nosozliklarning  oldini  olish,  xizmat  tezligini  oshirish  va  foydalanuvchi qoniqishini yaxshilash mumkin. Tadqiqotda mobil operatorlarning ichki tajribasi va xalqaro standartlar asosida eng yaxshi amaliyotlar solishtirildi, bu esa samarali servis xizmatlarini tashkil etishning aniq tavsiyalarini ishlab chiqishga imkon yaratdi. Maqola natijalari  mobil  operatorlar  va  telekommunikatsiya  sohasidagi  mutaxassislar  uchun xizmat  sifatini  oshirish,  tarmoq  barqarorligini  ta’minlash  va  foydalanuvchi ehtiyojlarini qondirish bo‘yicha amaliy yo‘riqnomani taqdim etadi.