XX ASRNING 70-90 YILLARNING O‘RTALARIDA SAUDIYA ARABISTONINING ICHKI SIYOSIY RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - K.S. Azimov; A.T. Jamolov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  1970–1990-yillarning  o‘rtalarida  Saudiya Arabistonining ichki siyosiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  mamlakatda  monarxik  boshqaruv  tizimining  mustahkamlanishi, siyosiy hokimiyat va diniy institutlar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, neft omilining davlat siyosati va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, qirol Faysal, Xolid va Fahd davrlarida amalga oshirilgan siyosiy va ijtimoiy-iqtisodiy islohotlarning  mazmuni,  1979-yil  Makka  voqeasi  hamda  mintaqaviy  geosiyosiy jarayonlarning ichki siyosatga ta’siri tahlil etilgan. Maqolada Saudiya Arabistonining “diniy-monarxik modernizatsiya modeli” ushbu davrda qanday shakllangani va uning keyingi taraqqiyot uchun yaratgan poydevori asoslab berilgan.