MATEMATIK MODELLASHTIRISHDA FURYE, DALAMBER VA XARAKTERISTIK USULLAR - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li; Xudoyberdiyev Nozimbek Zarifjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  matematik  fizika  tenglamalarini  yechishda  qo‘llaniladigan Furye usuli, Dalamber usuli va xarakteristik usullarning nazariy asoslari hamda amaliy imkoniyatlari  yoritilgan.  Issiqlik  o‘tkazuvchanlik  va  to‘lqin  tenglamalari  misolida ushbu  usullarning  samaradorligi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  avtomodellik tushunchasining matematik mazmuni va uning fizik jarayonlarni modellashtirishdagi roli ochib berilgan. Mazkur yondashuvlar murakkab jarayonlarni soddalashtirish va umumiy qonuniyatlarni aniqlash imkonini berishi asoslab beriladi. Maqola matematik fizika  va  amaliy  matematika  yo‘nalishida  tahsil  olayotgan  talabalar  hamda tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.