UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA XOR SAN’ATINI O‘QITISHNING NAZARIY-METODIK ASOSLARI - Razzoq Ergashali Sevaraxon, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida xor san’atini o‘qitish jarayonining nazariy-metodik  asoslari,  pedagogik  talablari,  xor  jamoalarining  ta’lim-tarbiyaviy ahamiyati, o‘qituvchi kompetensiyasi hamda o‘quvchilar musiqiy rivojiga ta’siri ilmiy jihatdan  yoritiladi.  Shuningdek,  Prezidentimiz  nutqlaridan  kelib  chiqadigan  ta’lim sifatiga  oid  vazifalar  xor  san’atini  modernizatsiya  qilishning  muhim  omili  sifatida tahlil etiladi.