MAVZU: OLIY TA'LIMDA BO’LAJAK MUTAXASSISLARNI YANGI ZAMON RUHIDA TAYYORLASH MEXANIZMLARI TAHLILI. - Yuldashbayeva Bonu Hamza qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:   Ushbu  maqolada  oliy  ta’lim  tizimida  bo‘lajak  mutaxassislarni yangi  zamon  talablariga  mos  ravishda  tayyorlash  mexanizmlari,  innovatsion  ta’lim yondashuvlari,  kompetensiyaviy  model,  raqamli  ta’lim  texnologiyalari  hamda zamonaviy  pedagogik  metodlarning  o‘rni  yoritiladi.  Shu  bilan  birga,  ta’lim jarayonining modernizatsiya qilinishi, talabalarda fleksibil fikrlash, kreativlik, raqamli savodxonlik va global kompetensiyalarni shakllantirish jarayonlari tahlil qilinadi.