CHAKANA SAVDO TIZIMINI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI - Toshpulatov Bobur Rasul o‘g‘li,; Ravshanova Oʻgʻilshod Abdurashid qizi,; Shoxida Xursanova Xusan qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  chakana  savdo  tizimining  shakllanishi  va  rivojlanish bosqichlari  nazariy  hamda  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Chakana  savdoning an’anaviy  shakllaridan  tortib,  zamonaviy  raqamli  va  integratsiyalashgan  savdo modellarigacha bo‘lgan evolyutsion jarayonlar yoritiladi. Shuningdek, chakana savdo tizimini rivojlantirishda institutsional islohotlar, innovatsiyalar, raqamli texnologiyalar va iste’molchilar xulq-atvorining o‘zgarishi asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi.