IQTISODIY TIZIMNI BARQAROR RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI - Ismoilov Davronbek Ilxomjon o‘g‘li,; Namozov Diyorbek Baxtiyor oʻgʻli,; Shodmonov Sardor Abdusalom oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  iqtisodiy  tizimni  barqaror  rivojlantirish  tushunchasi,  uning asosiy tamoyillari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil  qilinadi.  Barqaror  iqtisodiy  o‘sishni  ta’minlashda  iqtisodiy  diversifikatsiya, innovatsiyalar,  raqamli  transformatsiya,  inson  kapitaliga  investitsiyalar  va institutsional  islohotlarning  o‘rni  ochib  beriladi.  Shuningdek,  milliy  va  global miqyosdagi iqtisodiy jarayonlarning o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi.