HOZIRGI KUNDA MATEMATIKANI O‘QITISHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Maxamadiyeva Aziza Sherali qizi,; Mustafayev Nurbek Nuriddin o‘g‘li,; Roʻziboyeva Nozanin Zubaydulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada hozirgi kunda matematikani o‘qitish jarayonida yuzaga kelayotgan  dolzarb  muammolar  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning matematik  savodxonligi  darajasi,  fanlararo  integratsiya,  zamonaviy  pedagogik  va raqamli  texnologiyalardan  foydalanish,  o‘qituvchilarning  kasbiy  kompetensiyasi hamda  baholash  tizimidagi  kamchiliklar  muhim  muammolar  sifatida  yoritiladi. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va xulosalar beriladi.