ABDULLA QODIRIYNING “YIG‘INDI GAPLAR” FELYETONIDA AKS ETGAN IJTIMOIY VA SIYOSIY MUAMMOLAR - Akbarova Mehriniso Mashrabjon qizi,; Xomidova Malohat, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: 20-asr 20-yillari Sovet hukumatida ijtimoiy va siyosiy holat jadal rivojlanayotgan davr boʼldi. Sovet hukumatining milliylashtirish siyosati, maorif va iqtisodiy  islohotlar  insoniyat  hayotiga  yaxshi  taʼsir  ko‘rsatishiga  qaramay,  xalq turmushida  juda  ko‘plab  muammolarni  yuzaga  chiqardi.  Haqiqatdan  ham  oʼsha vaqtlarda  siyosat  kuchli  rivojlangan  bo‘lsa-da,  bu  rivojlanish  inson  huquqlari cheklanishi,  erkinliklar  toʼqolishi  hisobiga  boʼlgan.  Bunday  davrda  odamlarning qiyinchiliklari,  oddiy  aholining  jamiyat  taraqqiyotidagi  roʼli  Abdulla  Qodiriy tomonidan satirik yumaristik ruhda ochib berilgan