O‘ZBEKCHA: BUXORO AMIRLIGINING MADANIY HAYOTIDA MAKTAB VA MADRASALARNING O‘RNI (XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA) - Shavqiddinov Doston, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur tezisda Buxoro amirligining XIX asr oxiri va XX asr boshlaridagi  madaniy  hayotida  maktab  va  madrasalarning  o‘rni  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda madrasalar ta’lim tizimi, ularning ijtimoiy va madaniy roli, shuningdek, bu  muassasalarda  tarbiyalangan  shaxslar  jamiyat  taraqqiyotiga  qo‘shgan  hissasi yoritiladi.