BOLALARDA MATEMATIKAGA QIZIQISHINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Urinboyeva Mashhura Baxodirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  matematikaga  bo‘lgan  qiziqishni  shakllantirish  va  oshirishning zamonaviy  pedagogik  usullari  yoritilgan.  Unda  interfaol  ta’lim,  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanish,  o‘yin  texnologiyalari,  muammoli vaziyatlar yaratish hamda individual yondashuv asosida matematik bilimlarni samarali o‘rgatish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy metodlarning bolalarning mantiqiy  tafakkuri,  mustaqil  fikrlashi  va  ijodiy  qobiliyatlarini  rivojlantirishdagi ahamiyati  asoslab  berilgan.Mazkur  maqolada  bolalarda  matematik  faniga  bo‘lgan qiziqishni oshirishning zamonaviy pedagogik usullari va innovatsion yondashuvlari yoritilgan.  Unda  raqamli  texnologiyalar,  o‘yin  texnologiyalari,  STEAM-ta’lim, muammoli ta’lim hamda individual yondashuv asosida matematik kompetensiyalarni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan.