MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA MAHORAT SOATLARINING AHAMIYATI - Rasulova Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ta’lim  tashkilotlarida o‘tkaziladigan mahorat soatlarining ta’lim-tarbiya  jarayonidagi  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Mahorat  soatlari  orqali tarbiyalanuvchilarda  ijodkorlik,  mustaqil  fikrlash,  mayda  motorika,  muloqot ko‘nikmalari va ijtimoiy faollikni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyachilarning  kasbiy  mahoratini  oshirishda  mahorat  soatlarining  pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan.    Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  o‘tkaziladigan  mahorat soatlarining  pedagogik  jarayondagi  o‘rni  va  ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining maktabgacha ta’lim tizimini rivojlantirishga qaratilgan qaror va farmonlari asosida mahorat soatlarini tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari,  ularning  tarbiyachilar  kasbiy  salohiyatini  oshirishdagi  roli  tahlil qilinadi.  Maqolada  ilg‘or  pedagogik  tajribalar,  innovatsion  metodlar  va  amaliy mashg‘ulotlarning ta’lim sifatiga ta’siri asoslab beriladi.