O‘ZBEKISTONNING SHHT VA IHT DOIRASIDAGI IQTISODIY HAMKORLIKDAGI STRATEGIK FAOLIYATI - Ismoiljanov Nizomiddin Ilxom o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonning  Shanxay  Hamkorlik Tashkiloti va Islom Hamkorlik Tashkiloti doirasidagi iqtisodiy hamkorlikdagi strategik faoliyati  tahlil  qilinadi.  Mintaqaviy  va  xalqaro  iqtisodiy  integratsiya  jarayonlarida O‘zbekistonning  tashabbuslari,  savdo-iqtisodiy  aloqalarni  kengaytirish  hamda investitsiyaviy hamkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonning  ushbu  tashkilotlar  orqali  iqtisodiy  manfaatlarini  izchil  ilgari surayotganini ko‘rsatadi.