QO‘QON XONLIGIDA BOSHQARUV TIZIMI - Otajonov Sarkorbek Xudoberdi o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  tezisda  Qo‘qon  xonligida  shakllangan  boshqaruv tizimi,  uning  markaziy  va  mahalliy tuzilmalari, mansabdor  shaxslarning  vazifalari, harbiy va moliyaviy boshqaruv xususiyatlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot xonlik boshqaruvi tarixiy kontekstida o‘rganilib, uning O‘rta Osiyo davlat boshqaruvi taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi.