1917–1918 YILLARDA TURKISTONDA MILLIY OZODLIK HARAKATLARINING VUJUDGA KELISHI - Baykulov Sherali Erkinovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  1917–1918  yillarda  Turkistonda  milliy ozodlik  harakatlarining  shakllanishi  va  rivojlanishi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda harakatlarning siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy sabablari, bosh yetakchilari va ularning jamiyatdagi roli yoritiladi.