БУХОРО ВА ХИВА ХОНЛИКЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ ВА МАДАНИЙ АЛОҚАЛАРИ ТАРИХИ (XVII АСР МИСОЛИДА) - Rabbimova Umida Norqulovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  XVII  asrda  Buxoro  va  Xiva  xonliklari o‘rtasidagi ijtimoiy-iqtisodiy hamda madaniy aloqalar tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Savdo munosabatlari, hunarmandchilik mahsulotlari almashinuvi, aholining o‘zaro  harakati  va  madaniy-ma’rifiy  aloqalarning  rivoji  yoritib  beriladi.  Tadqiqot natijalari  xonliklar  o‘rtasidagi  o‘zaro  ta’sir  mintaqaviy  taraqqiyotda  muhim  omil bo‘lganini ko‘rsatadi.