O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA TEMIRYO‘L ATAMALARINING QIYOSIY LINGVOPRAGMATIK TAHLILI - Shonazarov A’zamjon Mansur o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  va  ingliz  tillaridagi  temiryo‘l atamalarining  lingvopragmatik  xususiyatlari  qiyosiy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda terminlarning ma’no hajmi, qo‘llanish konteksti, kommunikativ vazifasi hamda  nutqiy  vaziyatga  moslashuvi o‘rganildi. Shuningdek, temiryo‘l  sohasiga oid atamalarning  pragmatik  yuklamasi,  ularning  rasmiy-huquqiy  va  texnik  matnlardagi funksiyasi aniqlandi. Tadqiqot natijalari transport terminologiyasini o‘qitish, tarjima va kasbiy muloqotda samarali foydalanish uchun muhim ahamiyatga ega.