O‘ZBEKISTONDA TADBIRKORLIK MUHITINI SHAKLLANTIRUVCHI INSTITUTLARI VA SIYOSATI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li,; Safarov Mexruz Zafar o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  O‘zbekistonda  tadbirkorlik  institutlari  hamda tashabbuskorlik  muhitini  shakllantiruvchi  asosiy  omillar  tahlil  qilinadi.  Biznes-inkubatorlar, texnoparklar, Savdo-sanoat palatasi, kredit kafolatlari va «Hunarmand» uyushmasi  kabi  qo‘llab-quvvatlash  institutlari  faoliyati,  maqsad  va  natijalari  ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, qonunchilik, ta’lim, motivatsiya va ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlar tadbirkorlik  muhitiga  ta’siri  o‘rganiladi.  Davlat  siyosati  (prezident  farmonlari, hukumat qarorlari va strategiyalar) ko‘rib chiqilib, biznes muhitining milliy-hududiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Mavjud muammolar va imkoniyatlar aniqlanib, ularni hal etish bo‘yicha takliflar beriladi.