AXBOROTNI KOMPYUTERDA TASVIRLASH - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Abdullajonova Dilfuzaxon To’lqinjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  axborotli  jarayonlar;  sanoq  sistemalari  va  uning  turlari; axborotni  sanoq  sistemalari  yordamida  kodlash;  sonli,  matnli,  grafik  audio  va videoxabarlarning  kompyuterda  tasvirlanishi  haqida  malumotlar  va  axborotning dolzarbligi  keltirilgan.  Kompyuter  texnologiyalarida  axborotni  aniq  va  ishonchli tasvirlashning  ahamiyati,  axborot  tizimlarining  samaradorligi  hamda  raqamli qurilmalarda ma`lumotni qayta ishlashning asosiy tamoyillari tahlil qilinqdi.