TA'LIM JARAYONIDA OʻQITUVCHI VA OʻQUVCHI MUNOSABATLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Nurmurodova Maftuna To’lqin qizi,; Olimov Temur Hasanovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  ta’lim  jarayonida  o‘qituvchi  va  o‘quvchi  munosabatlarini takomillashtirishning  innovatsion  yondashuvlari  yoritiladi.  Zamonaviy  pedagogik texnologiyalar,  raqamli  ta’lim  vositalari,  interaktiv  metodlar  va  kommunikativ strategiyalar orqali o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasida samarali muloqot, hamkorlikka asoslangan  o‘quv  muhiti  hamda  shaxsga  yo‘naltirilgan  ta’limni  shakllantirishning afzalliklari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  innovatsion  yondashuvlarning  o‘quvchi motivatsiyasi,  kreativ  fikrlash,  mustaqil  ta’lim  faoliyati  va  ijtimoiy-emotsional kompetensiyalar  rivojiga  ta’siri  asoslab  berilgan.  Maqolada  shuningdek,  o‘qituvchi faoliyatida raqamli pedagogika, masofaviy ta’lim, blended learning va STEAM ta’lim kabi zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanish samaradorligi ham ilmiy–amaliy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan.