RAQAMLI IQTISODIYOT VA TADBIRKORLIK RIVOJLANISHINING GLOBAL TENDENSIYALARINI O‘RGANISH. - Jo’raxonov Javohir Jahongir o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  iqtisodiyotning  shakllanishi  va rivojlanishining global tendensiyalari hamda ularning tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, sun’iy intellekt, katta  ma’lumotlar,  raqamli  platformalar  va  elektron  tijoratning  keng  joriy  etilishi biznes  jarayonlarining  transformatsiyasiga  olib  kelmoqda.  Maqolada  raqamli texnologiyalar  asosida  yuzaga  kelayotgan  yangi  biznes-modellar,  startap ekotizimlarining rivojlanishi hamda tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini oshirish  mexanizmlari  yoritib  beriladi.  Shuningdek,  rivojlangan  va  rivojlanayotgan mamlakatlar  tajribasi  asosida  raqamli  iqtisodiyotning  iqtisodiy  o‘sish,  bandlik  va innovatsion  faollikka  ta’siri  baholanadi.  Tadqiqot  natijalari  raqamli  iqtisodiyotni rivojlantirish  orqali  tadbirkorlik  muhitini  takomillashtirish  va  barqaror  iqtisodiy o‘sishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar chiqarishga xizmat qiladi.