MAKTAB O`QUVCHILARINING O`ZIGA ISHONCH HISSINI OSHIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O`RNI - RAUPOVA MUNAVVARXON ABDUMANNOB QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  maktab o‘quvchilarining  o‘qishga  bo‘lgan qiziqishlarini  oshirishda  maktab  psixologining  tutgan  o‘rni  va  uning  ta’siri  tahlil qilingan.    Maqolada    o‘quvchilarning    motivatsiyasi,    psixologik    salomatligi    va shaxsiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan. Maktab psixologining asosiy  vazifalari,  u  qo‘llaydigan  metod  va  yondashuvlar,  shuningdek,  ota-ona    va o‘qituvchilar  bilan  hamkorlikda  olib  boriladigan  ishlar  yoritilgan.  Tadqiqotda psixologik    yordam    orqali    o‘quvchilarda    o‘ziga    ishonchni    oshirish,  stressnikamaytirish  va  o‘quv  faoliyatiga  ijobiy  munosabatni  shakllantirishning samarali  yo‘llari  ko‘rsatib  berilgan.  Maqola  ta’lim  sifatini  oshirishda  maktab psixologining muhim rolini asoslab beradi.