MAKTAB TA’LIMI SOXASIDA INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN ZAMONAVIY TEXNALOGIYALARNI QO`LLASH - G`ANIYEVA SANOXAT ABDULXAMIDOVNA, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mamlakatimizda joriy qilinayotgan yangi ta’lim tizimi  ya’ni  inklyuziv  ta’lim  tizimining  takomillashuvi,  va  bu  ta’lim  tizimi maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  ham  joriy  qilinganligi,  maktabgacha  ta’lim tizimidagi imkoniyati cheklangan bolalarga o‘z tengdoshlari qatorida ta’lim berish va shu  bilan  bir  vaqtda  ularning  ehtiyoji  hamda  qobiliyatlariga  qarab  individual yondoshish, inklyuziv ta’lim tizimini rivojlantirish maqsadi va vazifalari haqida so‘z boradi.