BUDJET SOLIQ SIYOSATI BARQARORLIGINI TAMINLASH YO'NALISHLARI - Saydxodjayeva Nigoraxon Ibaydullaevna; Muydinov Paxlavon Abdumajid o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  budjet–soliq  siyosati  barqarorligini  ta’minlashning  nazariy asoslari  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  budjet  va  soliq  siyosatining makroiqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi  o‘rni,  davlat  moliyasini  samarali boshqarish  mexanizmlari  hamda  fiskal  intizomni  mustahkamlash  yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, soliq tizimini takomillashtirish, soliq yukini optimallashtirish, budjet  daromadlari  va  xarajatlari  muvozanatini  ta’minlash,  davlat  qarzini  oqilona boshqarish  masalalariga  alohida  e’tibor  qaratilgan.  Maqolada  xalqaro  tajriba  va O‘zbekiston  Respublikasida  amalga  oshirilayotgan  budjet–soliq  islohotlari  asosida ilmiy xulosalar shakllantirilib, fiskal siyosat barqarorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  davlat  moliyaviy  siyosatini takomillashtirish  va  iqtisodiy  o‘sishni  barqaror  ta’minlash  jarayonida  ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.