UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARIDA OZIQ-OVQAT GIGIYENASI VA XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING NAZARIY ASOSLARI - Abdullayeva Muazzamxon Abdusslomovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqola  umumiy  ovqatlanish  korxonalarida sanitariya-gigiyena  talablarini  va  ovqatlanish  fiziologiyasini  o‘rganishga bag‘ishlangan.  Maqolada  oziq-ovqat  mahsulotlarini  saqlash, tayyorlash va tarqatish jarayonlarida  gigiyena  qoidalarining  ahamiyati,  xodimlarning  sanitariya  bilimlari, shuningdek,  ovqatlanish  fiziologiyasining  inson  salomatligi  va  ovqat  sifati  bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, gigiyena va sanitariya talablariga rioya qilish nafaqat oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlaydi, balki mijozlarning sog‘lig‘ini  saqlash,  ovqatlanish  jarayonida  energiya  va  ozuqa  moddalari  yetarli darajada qabul qilinishiga xizmat qiladi.