MAVZU: MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHNING XALQARO TAJRIBASI VA MILLIY AMALIYOTI - E.M. Mardonov,; Hasanova Bahora, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya         Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  elementar  matematik tasavvurlarni (EMT) shakllantirishning nazariy-metodik asoslari, rivojlangan xorijiy ta'lim tizimlari (Finlyandiya, Singapur) tajribasi hamda O‘zbekiston Respublikasining milliy  amaliyoti  qiyosiy  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  milliy amaliyotdagi tizimli yondashuv ustunligini saqlagan holda, xalqaro tajribadagi vizual modellashtirish va integratsiyalashgan o'yin metodlarini joriy etish zarurligi aniqlandi. Maqolada aniqlangan muammolarga yechim sifatida MTMlarda EMTni shakllantirish samaradorligini oshirish bo‘yicha uchta asosiy ilmiy-metodik taklif ishlab chiqilgan va asoslab berilgan.