XALQARO INSTITUTLAR VA GLOBAL IQTISODIY INTEGRATSIYA - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li,; Mavlonov Shaxriyor, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola xalqaro institutlar va global iqtisodiy integratsiya jarayonlarini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  moliyaviy,  savdo,  mintaqaviy, sohaviy va standartlashtirish institutlarining vazifalari va milliy iqtisodiyotlarga ta’siri tahlil  qilinadi.  O‘zbekiston  misolida  integratsiya  jarayonining  ijobiy  va  salbiy tomonlari  ko‘rib  chiqilib,  xalqaro  institutlar  bilan  samarali  hamkorlikni  yo‘lga qo‘yishning  strategik  ahamiyati  yoritiladi.  Tadqiqot  natijalari  institutlar  tizimining murakkab va ko‘p qirrali xususiyatlarini, ularning global va mintaqaviy iqtisodiyotdagi o‘rni va samaradorligini aniqlash imkonini beradi.