MAKTABDA O`QUVCHILARNING PSIXOLOGIK MOSLASHUVINI TAMINLASHDA PSIXOLOGINING O`RNI - AKBARALIYEVA NAVRO`ZAXON FARXODJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  ta’lim  muhitiga  psixologik moslashuvi  jarayonida maktab psixologining o`rni, bu borada  qo‘llaniladigan asosiy usullar  tahlil  qilinadi.  Maktabda  o`quvchilarning    Psixologik  moslashuvi  —  bu o‘quvchining yangi ijtimoiy va ta’limiy  muhitga, pedagogik talablar va sinfdoshlar bilan  o‘zaro  munosabatlarga  moslashuvi  jarayonidir.  Maqolada  zamonaviy yondashuvlar,  psixologik-pedagogik  metodlar,  individual  yondashuv  asosidagi tadbirlar va maktab psixologi hamda sinf rahbari hamkorligining ahamiyati yoritiladi.