URBANIZATSIYA SHAROITIDA LANDSHAFT ESTETIKASI VA SHAHAR MUHITINING VIZUAL SIFATI - Norova Nargiza Saidovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy urbanizatsiya jarayonlari sharoitida landshaft estetikasi va uning shahar muhitining vizual sifati hamda ijtimoiy-psixologik holatga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Landshaft  estetikasi  shahar  makonida nafaqat bezak elementi, balki ekologik, ijtimoiy va madaniy muhitni shakllantiruvchi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tabiiy va sun’iy elementlarning uyg‘unligi, rang, shakl,  kompozitsiya  va  fazoviy  yechimlar  orqali  shaharlarning  estetik  qiyofasini shakllantirish  masalalari  yoritiladi.  Xorijiy  tajribalar  asosida  estetik  landshaftlarni yaratish usullari tahlil qilinib, O‘zbekiston shaharlarida ushbu yondashuvlarni qo‘llash istiqbollari asoslab beriladi.