URBANIZATSIYA SHAROITIDA LANDSHAFT ARXITEKTURASINING EKOLOGIK VA IJTIMOIY BARQAROR RIVOJLANISHDAGI ROLI - Norova Nargiza Saidovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  urbanizatsiya  jarayonlarining  jadallashuvi sharoitida landshaft arxitekturasining shahar muhitida ekologik va ijtimoiy barqaror rivojlanishni  ta’minlashdagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy shaharlarning ekologik muammolarini kamaytirish, yashil infratuzilmani rivojlantirish, tabiiy landshaftlarni saqlab qolish hamda aholining ijtimoiy farovonligini oshirishda landshaft dizaynining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, landshaft arxitekturasi orqali qulay,  sog‘lom  va  inklyuziv  yashash  muhitini  shakllantirish  tamoyillari  ko‘rib chiqiladi.  Xorijiy  tajribalar  asosida  barqaror  landshaft  tizimlarini  yaratish mexanizmlari tahlil qilinib, O‘zbekiston sharoitida ularni qo‘llash istiqbollari asoslab beriladi.