MATEMATIKA DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI VA UNING AMALIY AHAMIYATI - Mayunusova Shaxnoza Ikromjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  professional  ta’lim  tizimida,  xususan  politexnikumlarda matematika  fanini  o‘qitishning  zamonaviy  usullari  tadqiq  etilgan.  Matematik tushunchalarni  talabalarga  yetkazishda  interfaol  metodlarning  mantiqiy  fikrlashni rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil  qilingan.  Maqolada  o‘qituvchi  va  talaba  o‘rtasidagi hamkorlikni  kuchaytirish,  dars  samaradorligini  oshirish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar keltirilgan.